Straipsnių paieška
2013-03-26

Klausimai, kurių per darbo pokalbį geriau neklausti

Užduoti klausimus per darbo pokalbį būtina. Taip parodysite, kad domitės įmonės veikla ir norite joje dirbti. Tačiau klausimas dažnai būna nelygus klausimui. Kartais vienas klausimas per darbo pokalbį gali kainuoti darbo vietą ir nesvarbu, kad būsite tinkamiausias kandidatas šiai darbo vietai. Šiame straipsnyje surašysime pagrindinius klausimus, kuriuos užduoda kandidatai ir kurie dažniausiai kainuoja jiems darbo vietą.

  • Kokia šios kompanijos veiklos sritis? Šis klausimas yra tinkamas, kai kalbate su personalo atrankos įmone ir ji skelbime nėra nurodžiusi įmonės veiklos srities.
  • Kokie reikalavimai šiai darbo pozicijai? Jūs juk skaitėte darbo skelbimą, ar ne?
  • Kiek valandų turėsiu dirbti? Ar man reikės dirbti savaitgaliais? Šiuo klausimu galite pasirodyti tinginiu, kuri darbe nori nieko neveikti.
  • Jeigu pradėsiu dirbti, kada galėsiu išeiti atostogų? Klausimus apie atostogas galėsite užduoti tada, kai įsidarbinsite.
  • Ar galėsiu pasiimti mamadienių? Mamadienius jums garantuoja įstatymas. Tačiau teiravimasis apie juos per darbo pokalbį gali sudaryti įspūdį, kad jums darbas nelabai rūpi.
  • Kiek man reikės dirbti, kad būčiau paaukštintas? Paaukštinimai priklauso nuo darbo kokybės, lyderystės įgūdžių ir kompanijos vykdomos politikos. Geriau klausimą suformuluoti taip: „Kokios yra paaukštinimo ir asmenės karjeros galimybės?“
  • Ar aš priimtas? Nepasirodykite įžūlus ir pernelyg savimi pasitikintis. Geriau pasiteiraukite, kada galėtumėte tikėtis atsakymo.
  • Koks atlyginimas? Šiukštu neklauskite šio klausimo darbo pokalbio pradžioje. Pokalbio pabaigoje galite mandagiai pasiteirauti apie įmonės atlyginimų politiką. Tačiau geriausia, kad darbdavys apie tai prabiltų pirmas, kaip ir būna dauguma atvejų.
  • Kiek CV atsiuntė į šią poziciją? Ši informacija daugeliu atžvilgiu yra konfidenciali. Be to, CV skaičiaus nė viena įmonė neskaičiuoja.
  • Gal galėtumėte pakomentuoti mano CV? Jei darbdavys pakvietė jus pokalbiui, vadinasi Jūsų CV yra tinkamas.
  • Gal galėčiau pasikalbėti su vadovu? Personalo specialistai dažniausiai puikiai atlieka savo darbą. Todėl manyti, kad vadovas tai atliks geriau už juos yra kvaila.
  • Kaip Jūsų įmonė žiūri į vėlavimą? Punktualumas, viena iš pageidautinų darbuotojų savybių. Todėl šis klausimas išduoda, kad mėgstate vėluoti.
  • Kiek trunka pietų pertrauka? Tai galėsite išsiaiškinti, kai būsite priimtas. Kitaip darbdaviui gali kilti natūralus klausimas – o ką jos metu veiksite?
  • Ar galiu į darbą atsivesti šunį? Be komentarų.
  • Ar man reikės atlikti narkotikų testą? Juk nenorite, kad darbdavys pagalvotų, kad juos vartojate, ar ne?
  • Ar kompanija riboja interneto naudojimą? Internetą galima naudoti tik darbo reikalais. Asmeninio elektroninio pašto, facebook paskyros tikrinimą palikite namams.

Šie klausimai yra vieni iš dažniausiai užduodamų per darbo pokalbius. Atminkite, kad kartais geriau patylėti, negu pasakyti ką nors netinkamo. Juk žodis žvirbliu išlekia, o briedžiu sugrįžta. Sėkmės ieškant darbo!

Jūsų vardas:
Nomeda
Man atrodo, normalu paklausti apie darbo valandas, kai darbo skelbime nebūna nurodyta šitos informacijos.
Dalia
O tikrai atsiranda kvailių,kurie užduoda TOKIUS klausimus?:D
Vaida
Tai gal ir karvę į darbą galima atsivesti. Gražu, mūkia sau poliklinikoje, ligoniai eilėje nenuobuodžiautų, galėtų pamelžti. Juk pakantūs gyvūnams esame.
Lucky
Cha kas čia stebėtino. Skandinavijoje vos ne kas antras į gamyklą ar ofisą atsiveda šunį. Gražu žiūrėti. Tik va šunys ten nerealiai išdresuoti.
Bobikas
Tikra tiesa. Kaip tik nustatyta, kad šuo labai teigiamai veikia dirbantį žmogų, padeda greičiau atsikratyti streso ir kelią darbo našumą...
Ramunė Tovstukha
"Ar galiu į darbą atsivesti šunį? Be komentarų." - o kodėl be komentarų? juk žmonės ir į veterinarijos kliniką ateina darbintis, ir į gyvūnų prekių parduotuves, ir į daugelį kitų vietų, kur yra normalu atsivesti į darbą šunį. Aš asmeniškai dirbdama administratore VšĮ irgi vedžiojausi į darbą šunį ir visas kolektyvas labai nerimavo, kai kartais neatsivesdavau. Taip kad "komentarai" ir šiam punktui reikalingi - ne visi darbdaviai yra tokie nepakantūs gyvūnams, kaip šios straipsnelio autorius...
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...