Valstybės Tarnybos Departamentas

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyrius

Pašalpų ir nedarbingumo kontrolės skyriaus vyriausiasis specialistas (darbo vieta - Klaipėdoje, pareiginės algos koeficientas 6,4) (karjeros valstybės tarnautojas)

Skelbimas galioja iki:2019-04-25
Įmonės veiklos sritis:Valstybinės institucijos
Aprašymas:PATVIRTINTA
Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriaus direktoriaus
2018 m. gruodžio 20 d. įsakymu Nr. V–642


PAŠALPŲ IR NEDARBINGUMO KONTROLĖS SKYRIAUS VYRIAUSIOJO SPECIALISTO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I SKYRIUS
PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA

1. Pašalpų ir nedarbingumo kontrolės skyriaus vyriausiojo specialisto pareigybė yra karjeros valstybės tarnautojo pareigybė.

II SKYRIUS
PASKIRTIS

2. Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriaus (toliau – Klaipėdos skyrius) Pašalpų ir nedarbingumo kontrolės skyriaus (toliau – Skyrius) vyriausiojo specialisto pareigybė reikalinga vykdyti nedarbingumo kontrolę.

III SKYRIUS
VEIKLOS SRITIS

3. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas vykdo specialiosios veiklos srities funkcijas –nedarbingumo kontrolės vykdymo.

IV SKYRIUS
SPECIALIEJI REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM VALSTYBĖS TARNAUTOJUI

4. Valstybės tarnautojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus:
4.1. Turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą biomedicinos mokslų studijų srities medicinos, visuomenės sveikatos, slaugos, reabilitacijos arba farmacijos krypties išsilavinimą (bakalauro arba vientisųjų universitetinių studijų magistro kvalifikacinis laipsnis).
4.2. Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos Konstitucija, Valstybinio socialinio draudimo, Ligos ir motinystės socialinio draudimo, Nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialinio draudimo, Neįgaliųjų socialinės integracijos, Žalos atlyginimo dėl nelaimingų atsitikimų darbe ar susirgimų profesine liga laikinuoju, Nedarbo socialinio draudimo, Valstybės tarnybos, Viešojo administravimo įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais bei kitais teisės aktais, reglamentuojančiais valstybinį socialinį draudimą, laikinojo nedarbingumo, darbingumo lygio, profesinės reabilitacijos paslaugų poreikio, profesinių ligų nustatymą, ginčų dėl neįgalumo ir darbingumo lygio nustatymo nagrinėjimo tvarkomis, elektroninių nedarbingumo pažymėjimų bei elektroninių nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimų (toliau - nedarbingumo pažymėjimai ir nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimai), darbingumo lygio pažymų, profesinės reabilitacijos pažymėjimų išdavimo taisyklėmis bei tvarkomis, taip pat teisės aktais, reglamentuojančiais nedarbingumo kontrolės vykdymą, nelaimingų atsitikimų darbe (tarnyboje) ir profesinių ligų pripažinimą draudžiamaisiais įvykiais bei nelaimingų atsitikimų darbe (tarnyboje) ir profesinių ligų tyrimą, draudiminio įvykio padarinių vertinimą dėl draudimo sumų apskaičiavimo asmenims, draudžiamiems valstybės lėšomis. Būti susipažinęs su Civiliniu kodeksu, Civilinio proceso kodeksu, Sveikatos draudimo, Sveikatos sistemos, Sveikatos priežiūros įstaigų, Medicinos praktikos, Darbuotojų saugos ir sveikatos, Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymais, Europos Tarybos reglamentais, tarpvalstybinių sutarčių nuostatomis tiek, kiek šių teisės aktų nuostatos susijusios su nedarbingumo kontrole ir išmokų, žalos atlyginimo skyrimu ir mokėjimu, nelaimingų atsitikimų darbe (tarnyboje) ir profesinių ligų pripažinimu draudžiamaisiais įvykiais, draudimo sumų apskaičiavimu, ir gebėti šių teisės aktų nuostatas taikyti praktiškai.
4.3. Būti susipažinusiam su dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisyklėmis, sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu.
4.4. Mokėti dirbti kompiuteriu Microsoft Office programiniu paketu.

V SKYRIUS
ŠIAS PAREIGAS EINANČIO VALSTYBĖS TARNAUTOJO FUNKCIJOS

5. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas atlieka šias funkcijas:
               5.1. Atlieka nedarbingumo pažymėjimų bei nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimų apdraustiesiems bei asmenims, registruotiems bedarbiais teritorinėje darbo biržoje (toliau – bedarbiai) išdavimo ir tęsimo pagrįstumo bei teisėtumo patikrinimus asmens sveikatos priežiūros įstaigose bei vertina laikinojo nedarbingumo apdraustiesiems ir bedarbiams nustatymo teisingumą ir nedarbingumo pažymėjimų išdavimo bei tęsimo pagrįstumą ir teisėtumą.
               5.2. Tikrina darbingumo lygio nustatymo teisingumą, teisės aktų nustatyta tvarka ginčija Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (toliau - NDNT) priimtus sprendimus, bei NDNT kvietimu dalyvauja NDNT posėdžiuose pakartotinai vertinant ginčijamų asmenų darbingumo lygį; vertina profesinės ligos diagnozės nustatymą asmenims, teisės aktų nustatyta tvarka šią diagnozę ginčija Centrinėje darbo medicinos ekspertų komisijoje (toliau - CDMEK) bei dalyvauja CDMEK posėdžiuose sprendžiant ginčijamų profesinių ligų diagnozių nustatymo pagrįstumą.
              5.3. Vertina draudiminio įvykio padarinius apdraustiesiems, draudžiamiems valstybės lėšomis dėl nelaimingų atsitikimų tarnyboje, teikia išvadas nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų pripažinimo/nepripažinimo draudžiamaisiais įvykiais nustatymo klausimais.
              5.4. Teikia Klaipėdos skyriaus direktoriui, jo pavaduotojui pagal kuravimo sritį arba Skyriaus vedėjui patikrinimo pažymas, išvadas dėl nedarbingumo pažymėjimų bei nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimų apdraustiesiems ir bedarbiams išdavimo ir tęsimo pagrįstumo, dėl nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų pripažinimo/nepripažinimo draudžiamaisiais įvykiais, draudiminio įvykio padarinių įvertinimo, rengia patikrinimo aktus dėl žalos Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetui nustatymo asmens sveikatos priežiūros įstaigose nepagrįstai išduodant ar tęsiant nedarbingumo pažymėjimus arba nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimus bei teikia pasiūlymus dėl nepagrįstai išmokėtų išmokų išieškojimo iš asmens sveikatos priežiūros, profesinės reabilitacijos paslaugas teikiančių įstaigų ar išmokų gavėjų, teikia pasiūlymus dėl NDNT teritorinių skyrių priimtų sprendimų planinių ir neplaninių patikrinimų inicijavimo.
              5.5. Nagrinėja asmens sveikatos priežiūros įstaigų gydytojų prašymus leisti išduoti apdraustiesiems ir bedarbiams nedarbingumo pažymėjimus bei nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimus už praeitą laikotarpį (atgaline data) ar pakeisti medicininius dokumentus į nedarbingumo pažymėjimus bei nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimus ir teikia leidimus (neleidimus) dėl šių pažymėjimų išdavimo.
              5.6. Pildo ir išduoda reikalingus dokumentus, susijusius su asmens laikinuoju nedarbingumu Europos Tarybos reglamentuose nustatytais atvejais, vadovaudamasis E formų (E 115, E 116, E 117, E 118 su priedu) pažymų ir kitų struktūrizuotų dokumentų pildymo ir išdavimo tvarka.
              5.7. Atstovauja Klaipėdos skyriui asmens sveikatos priežiūros įstaigų Gydytojų konsultacinėse komisijose (toliau – GKK) ginčijamais apdraustųjų ir bedarbių laikinojo nedarbingumo ekspertizės atvejais, NDNT posėdyje – ginčijant NDNT teritorinių skyrių sprendimus dėl asmenims nustatyto darbingumo lygio ir nagrinėjant NDNT teritorinių skyrių priimtų sprendimų planinių ir neplaninių patikrinimų rezultatus, Ginčų komisijoje prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (toliau - Ginčų komisija) – ginčijant NDNT direktoriaus sprendimus dėl asmenims pakartotinai nustatyto darbingumo lygio, CDMEK posėdžiuose – ginčijant profesinių ligų diagnozių nustatymą, nelaimingo atsitikimo tyrimo komisijoje – tiriant sunkius ir mirtinus nelaimingus atsitikimus darbe bei ūmias profesines ligas.
              5.8. Analizuoja ir apibendrina informaciją apie apdraustųjų ir bedarbių laikinąjį nedarbingumą, darbingumo lygio nustatymą, nustatytas profesines ligas, teikia išvadas Klaipėdos skyriaus direktoriui, arba jo pavaduotojui pagal kuravimo sritį arba Skyriaus vedėjui.
              5.9. Vertina asmens sveikatos priežiūros įstaigų pateikiamus dokumentus sutarčių sudarymui su teritoriniu skyriumi dėl teisės išduoti ir tęsti nedarbingumo bei nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimus, vykdo šių sutarčių laikymosi priežiūrą (nuolat tikrina informaciją apie gydytojus, turinčius teisę išduoti ir tęsti nedarbingumo pažymėjimus bei nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimus (licencijų galiojimą, gydytojų spaudus), taip pat informaciją apie asmens sveikatos priežiūros įstaigas (licenciją ir kt.)).
              5.10. Aiškina asmens sveikatos priežiūros įstaigoms, draudėjams nedarbingumo pažymėjimų bei nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimų išdavimą reglamentuojančius teisės aktus, konsultuoja apdraustuosius ir bedarbius laikinojo nedarbingumo ekspertizės ir nedarbingumo kontrolės, susijusios su ligos, profesinės reabilitacijos, tėvystės, motinystės, vaiko priežiūros išmokų, socialinio draudimo bei žalos atlyginimo dėl nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų, nedarbo išmokų skyrimo ir mokėjimo, nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų pripažinimo draudžiamaisiais įvykiais, draudiminio įvykio padarinių vertinimo dėl draudimo sumų apskaičiavimo asmenims, draudžiamiems valstybės lėšomis, klausimais, aiškina Europos Tarybos reglamentų įgyvendinimo tvarką dėl E formų (E 115, E 116, E 117, E 118 su priedu) pažymų ir kitų struktūrizuotų dokumentų pildymo ir išdavimo tvarką pagal šios pareigybės kompetenciją.
              5.11. Nagrinėja asmens sveikatos priežiūros įstaigų, apdraustųjų, bedarbių bei kitų asmenų skundus, prašymus ir pareiškimus, rengia atsakymų projektus, taip pat rengia atsakymų projektus į paklausimus, gautus iš kitų įstaigų bei organizacijų, pavedus Skyriaus vedėjui.
              5.12. Tikrina profesinės reabilitacijos pažymėjimų tęsimo pagrįstumą.
              5.13. Rengia informaciją pagal pareigybės kompetenciją ir teikia ją Skyriaus vedėjui.
              5.14. Dalyvauja įgyvendinant veiklos planavimo, veiklos vertinimo, rizikos ir kokybės valdymo, korupcijos ir kitos nesąžiningos veiklos prevencijos ir Skyriaus dokumentų tvarkymo ir apskaitos procedūras.
              5.15. Analizuoja Skyriaus funkcijų vykdymui reikalingų duomenų poreikį bei teikia Skyriaus vedėjui ar jo pavaduotojui siūlymus dėl Skyriaus funkcijų vykdymui reikalingos programinės įrangos kūrimo ir tobulinimo.
              5.16. Atstovauja teritoriniam skyriui valstybinės valdžios ir valdymo bei savivaldos institucijose ir įstaigose bei kitose įstaigose ir organizacijose, Klaipėdos skyriaus direktoriui ar jo pavaduotojui pagal kuravimo sritį pavedus, Skyriaus kompetencijai priskirtais klausimais.
              5.17. Bendradarbiauja su valstybinės valdžios ir valdymo institucijomis ir įstaigomis, vietos savivaldos institucijomis ir įstaigomis bei kitomis įstaigomis, institucijomis ar organizacijomis šios pareigybės kompetencijai priskirtais klausimais.
               5.18. Pavaduoja kitą Skyriaus specialistą jo nesant darbe, Skyriaus vedėjui pavedus.
               5.19. Vykdo kitus, su Skyriaus funkcijomis susijusius, Skyriaus vedėjo pavedimus.

VI SKYRIUS
ŠIAS PAREIGAS EINANČIO VALSTYBĖS TARNAUTOJO PAVALDUMAS

6. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas pavaldus Skyriaus vedėjui.

Dokumentų pateikimo būdas:El. būdu (per VATIS Atrankos modulį)
Kontaktinis telefonas: (8 5) 219 6813
Norite kandidatuoti? Spauskite "Siųsti CV".
Siųsti CV
Valstybės Tarnybos Departamentas http://www.vtd.lt
Untitled Document

Apie konkursus į valstybės tarnautojų pareigas

Asmenys, norėdami dalyvauti konkurse, konkursą organizuojančiai įstaigai per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą adresu www.testavimas.vtd.lt privalo pateikti:

  1. Prašymą leisti dalyvauti konkurse, kuriame nurodomas asmens kodas, sutikimas tvarkyti asmens duomenis, kurie naudojami identifikuoti asmenį Valstybės tarnybos valdymo informacinėje sistemoje ir statistikos tikslais, ir elektroninio pašto adresas;
  2. Valstybės tarnybos valdymo informacinėje sistemoje nurodytos formos gyvenimo aprašymą;
  3. Užpildytą nepriekaištingos reputacijos reikalavimų atitikties deklaraciją (Konkursų į valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos aprašo 3 priedas).

Dokumentai pildomi ir teikiami tik per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą!
Dokumentai teikiami 9 kalendorines dienas nuo skelbimo paskelbimo Valstybės tarnybos departamento svetainėje dienos (terminas skačiuojamas nuo kitos dienos).

Daugiau informacijos apie reikalavimus, konkursų organizavimą bei priėmimą į valstybės tarnybą yra čia >>.

 

Daugiau darbo skelbimų >>
Šio darbo skelbimo galiojimo laikas baigėsi 2019-04-25 Daugiau darbo skelbimų >
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...