Straipsnių paieška
2019-03-18

Sezoninio darbo ypatumai

Kiekvienais metais atšylant orui, daugeliui jaunų žmonių pradeda kirbėti mintys apie sezoninio darbo galimybes. Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais, įmonės pradeda planuoti darbuotojų poreikį vasarai. Darbai statybose, aptarnavimo sferoje, aplinkos tvarkymo darbai, lauko prekyba, sandėliavimas – tai sritys, kuriose nusimato didžiausias pagyvėjimas vasaros sezono metu. Padavėjai, barmenai, pagalbiniai darbininkai, sandėlio darbuotojai, aplinkos tvarkytojai, pagalbiniai darbininkai statybose – tai dažniausiai pasitaikančios pareigybės, kurių prireikia sezono metu.

Paieškos būdai gali būti įvairūs: miesto karjeros portalas, pažįstami, socialiniai tinklai, kreipimasis tiesiogiai į įmones – tai kelias, kuris gali duoti teigiamų rezultatų.

Pirmiausia, vis dėlto, patartume susipildyti CV, kuris tikrai bus reikalingas beieškant darbo. CV gali būti paprastas, tačiau svarbiausia turi būti ieškančiojo darbo kontaktai (telefono numeris būtinas). Taip darbdavys galės greičiau pasikviesti Jus į darbo pokalbį.

Darbo pokalbio metu reikėtų išsiklausinėti, koks darbo pobūdis lauktų būsimame darbe, kad galėtume lengviau apsispręsti, ar Jums tinkamas darbo pasiūlymas.

Darbo ieškoti reiktų pradėti iš anksto, nes įmonės irgi planuoja savo darbuotojų poreikį. Darbas savo mieste ar pajūryje, o galbūt užsienyje, kiekvienas variantas turi savo privalumų ir trūkumų. Dirbant savo mieste, susitaupo pragyvenimo išlaidos. Dirbant pajūryje, po darbo valandų galite mėgautis jūra. Dirbant užsienyje, yra galimybė pasitobulinti užsienio kalbą ir susipažinti su nauja kultūra.

Darbo rinkoje, trūkstant darbuotojų, atsiranda daug galimybių ne tik studentams, bet ir moksleiviams susirasti sau tinkamą darbą. Tiesiog reikia susikurti savo CV ir pabandyti kandidatuoti į tinkamus darbo pasiūlymus.

Sezoninio darbo privalumai yra milžiniški jauno žmogaus charakterio formavime. Punktualumas, atidumas, sugebėjimas bendrauti kolektyve, pavestų užduočių atlikimas laiku, pinigų vertės pajautimas „savo kailiu“ – visi šie ir kiti faktoriai daro sezoninį darbą svarbiu. Taip pat daugumai jaunimo, tai gali tapti svarbiu veiksniu renkantis specialybę arba kopiant karjeros laiptais. Nemažai studentų dirbti pagal specialybę pradėjo būtent sezoninio darbo metu, o po to liko pastoviam darbui.

Sėkmės ieškant sezoninio darbo! O jos tikrai prireiks.
Jūsų vardas:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmas!
При возникновении вопросов пишите нам.
Мы будем очень благодарны, если вы сообщите нам о любых замеченных на сайте
ошибках или недостающих функциях.
Обращаюсь по поводу:
Ваше имя:
Адрес электронной почты:
Телефон(не обязательно):
Вопросы, пожелания:
Пожалуйста, ждите...