Straipsnių paieška
2020-02-19

CV pildymas 2020 metais


Kiekvienas iš mūsų anksčiau ar vėliau susiduriame su darbo keitimo iššūkiais. Gyvenimas eina į priekį, technologijos sparčiai tobulėja, bet pirmas žingsnis ieškant naujo darbo išlieka tas pats – geras gyvenimo aprašymo (CV) susikūrimas.

Kaip tai padaryti? Pateiksime kelis praktiškus patarimus, kurie padės susirasti norimą darbo vietą.

Pirmas patarimas. Reikia būtinai identifikuoti kokio darbo ieškosite, nes gyvenimo aprašymą (CV) galima parašyti keliais būdais. Taip, tikrai taip, apie tas pačias darbo vietas galima rašyti skirtingais žodžiais, t.y. labiau akcentuoti tas darbo funkcijas, kurios būtų naudingos naujoje darbo vietoje. Ir galbūt, mažiau kreipti dėmesio į savo buvusias patirtis, kurios nėra svarbios naujajame darbe.

Antras patarimas. Svarbu tiksliai aprašyti darbo pobūdį, ką veikėte, už ką buvote atsakingas praeitose darbovietėse. Dažnai pareigos kaip vadybininkas, projekto vadovas, skirtingose kompanijose turi visai skirtingas atsakomybes. Todėl dar kartą pabrėžiame, kad konkrečiai aprašytumėte savo atliekamas užduotis.

Trečias patarimas. Prie įmonės pavadinimo patariame pažymėti kuo įmonė užsiėmė, nes tie, kurie skaito CV tikrai nežino visų įmonių. Transporto paslaugos, visuomeninio maitinimo ar kita sritis padės skaitančiajam CV susidaryti greitai ir pilną vaizdą apie Jūsų darbinę patirtį.

Ketvirtas patarimas. Dažnai yra galimybė siunčiant CV pridėti trumpą prisistatymą apie save. Atkreipiame dėmesį, kad čia turėtumėte akcentuoti tai, kas Jūsų manymu yra svarbiausia, pvz.: stipriausi profesiniai įgūdžiai – moku rusų ir anglų kalbas, tikrai ne visi jas moka ir tokių darbuotojų yra trūkumas. Esu stiprus pardavimuose ir puikiai jaučiuosi tiesioginėse derybose (dalis žmonių nenori pardavimų). Skaitau brėžinius, esu techniškai išprusęs (tai labai svarbu tam tikrose pareigose).

Primename, kad prisistatymas svarbi CV dalis, kuri gali lemti ar Jus priims į norimą darbo vietą.

Penktas patarimas. Pildykite CV atidžiai. Dažnai žmogus, turintis ilgą darbinę patirtį galvoja, kad jis yra labai geras specialistas ir kas norės, tas jį susiras. Šios kategorijos žmonės dažnai atmestinai užpildo CV (viską moku, pokalbyje papasakosiu). Gyvenimo tempui greitėjant, sprendimai pakviesti ar nepakviesti į darbo pokalbį yra priimami skaitant gyvenimo aprašymą (CV). Atlyginimas, kurį Jums pasiūlo įmonė, dažnai priklauso nuo to, kaip būna užpildytas gyvenimo aprašymas (CV).

Šeštas patarimas. Atsispausdinkite savo CV. Šriftas, teksto išdėstymas taip pat yra svarbu. Todėl prieš siunčiant CV, būtinai jį atsispausdinkite ir dar kartą patikrinkite. Patikrinkite gramatines klaidas, ar teisingi kontaktai, ar yra kontaktinis telefono numeris. Daug įmonių CV spausdina ir kviečiasi kandidatus į darbo interviu telefonu, tad visos šios smulkmenos yra labai svarbios.

Sėkmės ieškant darbo! Tvarkingas ir informatyvus Jūsų gyvenimo aprašymas (CV) – raktas į Jūsų naują gyvenimo puslapį!

Jūsų vardas:
Vidmantas
Geri patarimai, bet vyresnio amžiaus darbuotojai niekam nereikalingi.
Should you have any queries please feel free to contact us
We would appreciate if you let us know of any errors or missing functions found
on the website
I‘m making an inquiry about:
Your name:
E-mail address:
Telephone number (optional):
Questions, requests:
Please wait...