Straipsnių paieška
2021-04-26

13 priežasčių, kodėl įmonės neranda darbuotojų

Daug įmonių, kurios šiuo metu ieško naujų darbuotojų, susiduria su labai aktualia ir skaudžia problema – paprasčiausiai jų neranda. Darbuotojų paieškos procese dažniausiai dalyvauja keli įmonės atstovai: įmonės vadovas, administratorė, personalo specialistas, vyr. buhalterė, gamybos vadovas ir t.t. Kaip nebūtų keista, rezultatai dažnai yra nuviliantys. Darbuotojų nerandama, atsakingų nėra, priežastys nėra giliai analizuojamos. Ieškodami darbuotojų, pastebėjome kelias įžvalgas, kuriomis norėtume pasidalinti. Tai vis dėlto, kodėl nerandame darbuotojų?
  1. Įmonės tikisi labai gerų kandidatų, o tarp ieškančiųjų darbo – jų mažuma.
  2. Įmonės nusistato išankstinius reikalavimus ir įmonės atstovas, kuris atsirinkinėja CV, pasižiūri į šį darbą labai primityviai ir atsirenka tik pilnai atitinkančius reikalavimus CV.
  3. Įmonės vadovas deleguoja darbuotojų paiešką kitiems įmonės darbuotojams (pvz. Gamybos vadovui), kuris yra puikus darbuotojas, bet neturi nei įgūdžių, nei laiko darbuotojų paieškai.
  4. Įmonės atstovas neteisingai iškomunikuoja į išorę, kokio darbuotojo įmonė ieško.
  5. Įmonės atstovai neoperatyviai susisiekia su kandidatais, o šiais laikais visi geri kandidatai darbo pasiūlymų gauna labai greitai.
  6. Įmonė dar gyvena praėjusiais laikais ir organizuoja 3 – 4 susitikimus su būsimais darbuotojais. Tokiu atveju sudaro puikias sąlygas ieškančiajam darbo pasirinkti kitą įmonę.
  7. Jeigu darbo pokalbis pravedamas nekvalifikuotai, prisikviesti darbuotoją į įmonę praktiškai neįmanoma. Kada, ką, kaip ir kam sakyti – tai sugebėjimas, kurį yra ne visi įvaldę.
  8. Neįsiklausymas į būsimo darbuotojo poreikius (nors tai tik būsimas darbuotojas) neprideda šansų jį prisikviesti.
  9. Negalėjimas pasikviesti gero ir gerai apmokamo darbuotojo, nes esamų įmonės darbuotojų atlyginimas būtų mažesnis už naujo darbuotojo atlyginimą.
  10. Yra dalis įmonių, kurios darbo skelbimus talpina metais iš metų ir ieškantiems darbo susidaro įspūdis, kad tose įmonėse kažkas negerai, nes ten pastoviai reikia darbuotojų.
  11. Informacija yra labai išsisklaidžiusi ir įmonė neturi galimybių naudotis visais įrankiais, kuriais reiktų naudotis, ieškant geriausių darbuotojų (portalai, duomenų bazės, soc. tinklai ir t.t.).
  12. Emigracijos padariniai – ieškantis darbo renkasi pasiūlymus su žymiai patrauklesniu atlyginimo pasiūlymu.
  13. Lietuvos įmonių sparti plėtra leidžia „susiurbti“ visus ieškančius darbo.
Tik kantrus ir kvalifikuotas darbas, ieškant tinkamo darbuotojo, įsiklausant į jo poreikius ir reaguojant į darbo rinkos pokyčius, gali duoti sėkmingų rezultatų!

Jūsų vardas:
Kazimieras
Dar vienas nervinantis dalykas kai i vadovu pozicijas atrankas pradeda daryti zemiausio lygio vadybininkai ir vadybininkes, kurie patys nelabai ismano apie busima pozicija o pradeda svaigti
apie vizijas, tikslus , idejas ir stengiasi is manes penkiasdesimtmecio ispesti pritrenkianciu
ir zavinciu atsakymu....
Should you have any queries please feel free to contact us
We would appreciate if you let us know of any errors or missing functions found
on the website
I‘m making an inquiry about:
Your name:
E-mail address:
Telephone number (optional):
Questions, requests:
Please wait...