Straipsnių paieška
2017-02-14

2017 m. darbo rinkos tendencijos

Prieš kelis metus prasidėjęs darbo rinkos perkaitimas nemažina apsukų. Norėtume atkreipti dėmesį į kelis aspektus su kuriais darbdaviai gali susidurti 2017 metais.

Pirma: Trūkstant darbuotojų, kaštai laiko ir pinigų tikrai augs norint surasti sau tinkamą darbuotoją.

Antra: Įmonės dar labiau vertins lojalius savo pačių darbuotojus.

Trečia: Didės poreikis dialogo tarp darbdavių ir darbuotojų, kad išsiaiškinti personalo poreikius ir lūkesčius.

Ketvirta: Šiais metais augs algos ir tikrai niekas negali numatyti kiek! J

Penkta: Ieškančiųjų darbo skaičius išlieka pastovus, bet kokybė, analizuojant visumą prastėja. Priežastis yra ta, kad daug patikimų, kompetentingų, lojalių darbuotojų patenkina savo poreikius esamose kompanijose ir darbo neieško!

Šešta: Mažuose miestuose bus dar sunkiau rasti darbuotoją, nes didės migracija į didesnius miestus (Vilnių, Kauną, Klaipėdą).

Septinta: Įmonės dažniau priims darbuotojus, kurie nėra tinkami 100% būsimoms pareigoms ir pačios dažniau bandys apmokinti ieškančius darbo.

Aštunta: Dažniau naudosis personalo atrankų kompanijų paslaugomis, nes pačioms įmonėms beveik neįmanoma rasti sau tinkamą darbuotoją.

Devinta: Personalo poreikis 2017 m.  bus vienas rimčiausių išbandymų daugumai Lietuvos įmonių.

Sėkmės darbuose!!!

Jūsų vardas:
Aleksandra
Puikios tendencijos ieškantiems darbo jauniems žmonėms, maksimum iki 35-40 metų amžiaus grupėje :) Gaila, bet visi kiti, neįeinantys į šią amžiaus grupę, net ir puikios kvalifikacijos specialistai gali ieškotis darbo nebent užsienyje, nes pagal kažkokius nelabai suprantamus mąstymo stereotipus, žmonės +40 +45 +50 praktiškai beviltiškai ieškosi ir neranda darbų pagal savo kvalifikacijas, apsisuka ir išvyksta svetur, ištisomis šeimomis ir beje, išsiveždami ir savo paaugusius vaikus. Pati išvykau prieš du metus, vedina tokios patirties, gavau puikų darbą ir "seimo nario" atlyginimą" :) ir dar iš savo pažįstamų rato galėčiau išvardyti mažiausiai dešimtį panašiose situacijose atsidūrusių ir išvykusių šeimų. Retorinis klausimas - visur EU amžiaus cenzo praktiškai nėra, jei esi patyręs ir geras specialistas, Lietuvoje - koks geras bebūtum, esi praktiškai "miręs" darbo rinkai. O juk turime patarlę, kad "senas arklys vagos negadina" :)
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...